Poseta delegacije sa Tajlanda

Prirodno-matematički fakultet je 24. oktobra 2013. ugostio delegaciju kolega sa Univerziteta Princ Sonkgla sa Tajlanda (Hat Yai kampus). Saradnja između dva prirodno-matematička fakulteta, koja se zasniva na razmeni studenata i nastavno-naučnog osoblja i zajedničkom naučno-istraživačkom radu, se odvija u okviru među-univerzitetskog sporazuma koji Univerzitet u Novom Sadu ima sa Univerzitetom Princ Songkla.

 

Održani sastanak je bio prilika da se napravi retrospektiva dosadašnje saradnje i postignuća, ali pre svega, povod je bio unapređivanje postojećih aktivnosti u nauci i istraživanju, kao i proširivanje razmene studenata na nivo osnovnih akademskih studija sa ciljem akumulacije i prenosa ESPB.

Obe partnerske strane su i više nego spremne da učestvuju sa maksimumom rasploživih resursa, a procena je da bi se nove aktivnosti mogle implementirati već u školskoj 2014/2015. godini kada je u pitanju nastava i usklađivanje kurikuluma uz ekvivalenciju kurseva, dok se naučno-istraživačke aktivnosti odvijaju kontinuirano i ne zahtevaju prethodne pripreme.

 

Delegacija PSU sa Tajlanda je Univerzitet u Novom Sadu posetila u sastavu:

  1. Associate Professor Chutamas Satasook, Vice President for Academic Affairs    
  2. Associate Professor Wilaiwan Chotigeat, Dean of Faculty of Science
  3. Assistant Professor Ariya Kuha, Lecturer, Faculty of Education
  4. Professor Pavinee Chinachoti, Member of Food Technology and Nutraceuticals and Functional Foods R&D, Center (NFF)
  5. Assistant Professor  Sirirat Pinsuwan, Dean of Faculty of Pharmaceutical Science        
  6. Mr. Wasin Suwannarat, Dean of Faculty of Law
  7. Assistant Professor Pramoth Kheowvongsri, Representative from Faculty of Natural Resource

 

Pored PMF-a, kolege su obišle i ostale fakultete u sastavu UNS-a.

 

Partnere očekuje još jedna zajednička međunarodna konferencija UNS – PSU Biotehnologija 2014, te su posetu iskoristili i za pripremu aktivnosti vezanih za ovaj važan događaj u nauci.   

 

Sve prisutne kolege su se složile da su ključne reči koje opsuju našu saradnju kvalitet, fleksibilnost i reciprocitet, kao i činjenica da je poslovna saradnja prerasla u čvrsto prijateljstvo.

 

Kancelarija za međunarodnu saradnju

Prirodno-matematički fakultet

PSU & PMF PSU & PMF