Checkmark fondacija

 

Svake godine  Fondacija Check Marck Ger van Meel raspisuje konkurs za najbolji Bechelor/ Master rad iz oblasti hemijskih i biohemijskih nauka ( hemija , fizicka hemija biohemija , molekularna biologija , tehnologija i farmacija) i na taj način doprinosi motivaciji i stimulaciji studenata iz Srbije.

 

Svi zainteresovani studento mogu poslati svoje teze prof. Branku Kolariću na branko.kolaric@umons.ac.be do 10. oktobra ove godine. Teza može biti na srpskom jeziku dok bi abstrakt trebalo da bude na engleskom. Nagrađuje se troje studenata.

 

Inače, CheckMark-Ger van Meel Fondacija osnovana je na inicijativu dr Branka Kolarića i Ger van Mell-a (vlasnik CheckMarka ) u leto 2007. godine. Kompanije koje učestvuju u programu su Astellas, Solvay Pharmaceuticals, Teva, Organon, Shell, SGS kao i univerziteti poput: Twente School of Management i Avans Hogeschool.

Fondacija promoviše i stimuliše fizičko-hemijske, hemijske i biohemijske nauke i obrazovanje u Republici Srbiji, a pruža izuzetne mogućnosti za usavršavanje srpskih studenata u holandskim kompanijama. Takođe, angažovana je na prkupljanju dodatnih sredstva ili opreme koju donira fakultetetima kako bi se poboljšala praktična nastava za studente diplomskih studija i svake godine razmatra najbolje načine da se planovi sprovedu u delo.