Konkursi

POKRENI SE ZA NAUKU I ŽENE U NAUCI

Novi konkursi - nova šansa: Pokreni se za nauku i Žene u nauci!


Konkurs za Pupinovu nagradu

U spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske, ustanovljena je nagrada za studentske radove koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodnomatematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik, pod imenom PUPINOVA NAGRADA MATICE SRPSKE. 


Konkurs Razvojne agencije Srbije

Konkurs Razvojne agencije Srbije za visokoškolske ustanove, otvoren je do 31. marta, 2017.godine. 


Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata

Konkurs za stipendiranje najboljih studenata u školskoj 2016/2017. godini.


Fondacija Goran Ljubijankić raspisuje konkurs

Fondacija Goran Ljubijankić raspisala je konkurs za najbolje master i doktorske teze odbranjene u 2016. godini. 


Zadužbina Andrejević otvara 42. konkurs

Dana 24. novembra 2016. Zadužbina Andrejević otvara 42. konkurs za objavljivanje monografija nastalih na osnovu doktorskih, magistarskih i specijalističkih radova, naučnih studija i 17. konkurs za objavljivanje priređenih master radova.


Konkurs za dodelu 57 stipendija studentima UNS

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika je raspisao Konkurs.


Konkurs za nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Univerzitet u Novom Sadu objavljuje javne konkurse za predlaganje kandidata za godišnju nagradu „Dr Zoran Đinđić za mladog naučnika i istraživača“ za 2016. godinu i godišnju nagradu „Dr Zoran Đinđić za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka“ za 2016. godinu.


KONKURS - iDEAlab startup kampus

Univerzitet u Novom Sadu u okviru projekta iDEAlab (Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration) otvara konkurs za prijem novih stanara iDEAlab – startup kampus.


Fondacija Stanka Romac

Otvoren je Konkurs za dodelu nagrade "STANKA ROMAC" za najbolju doktorsku tezu iz oblasti Humane molekularne gentike ili Biomedicine, urađene u institutima i univerzitetima u Srbiji i odbranjene u periodu od 01.10.2014. do 01.09.2016. godine.


NAGRADA „DOCENT DR MILENA DALMACIJA“ ZA DOKTORSKU DISERTACIJU

Otvoren je konkurs za nagradu „DOCENT DR MILENA DALMACIJA“ za doktorsku disertaciju.


Konkurs za nagradu "NAJBOLJI MLADI NAUČNIK"

POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA GODIŠNJU NAGRADU ''NAJBOLJI MLADI NAUČNIK'' PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA. Prirodno-matematički fakultet poziva sve zainteresovane da podnesu prijave za dodelu godišnje nagrade ''Najbolji mladi naučnik'' Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koja se dodeljuje povodom obeležavanja dana Fakulteta, 22. maja, za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada kandidata u prethodnoj kalendarskoj godini. Rok za podnošenje prijava je 28. april, 2016.


Konkurs Narodne banke Srbije

Konkurs za dodelu nagrada za najbolje naučnoistraživačke radove iz oblasti monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti koji je raspisala Narodna banka Srbije, otvoren je do 30. aprila 2016. godine.


Konkurs za izradu naučnih i stručnih radova studenata u školskoj 2015/2016. godini.

Konkurs za izradu naučnih i stručnih radova studenata u školskoj 2015/2016. godini. Odluka o imenovanju komisija za ocenu naučnih i stručnih radova studenata u školskoj 2015/2016. godini Odluka o nagrađivanju naučnih i stručnih radova studenata u školskoj 2014/2015. godini.


NAGRADNI KONKURS FONDA NENADA M. KOSTIĆA ZA NAJBOLJE MASTER ILI DIPLOMSKE RADOVE IZ SVIH OBLASTI ČISTE I PRIMENJENE HEMIJE

Fond Nenada M. Kostića za hemijske nauke ulazi u petnaestu godinu rada na korist nauke i nastave u otadžbini njegovog osnivača i predsednika, profesora Nenada M. Kostića, doskora sa Hemijskog odseka na Teksas A&M univerzitetu, Komers, Teksas, SAD.  Konkurs traje do 6. aprila 2016. godine.


Konkurs fonda „Dr Zoran Đinđić“

Fond „Dr Zoran Đinđić“ Univerziteta u Novom Sadu je objavio javne konkurse za predlaganje kandidata za dodelu godišnjih nagrada „Dr Zoran Đinđić“ za 2015. godinu.


FOTO KONKURS FESTIVALA NAUKE

Pozivamo Vas da učestvujete na foto konkursu Festivala nauke na temu "Čuda su svuda" koji je u sklopu EVROPSKOG NAUČNOG FOTO KONKURSA 2015.


Konkurs za UNIVERZITETSKI PROGRAM PROFESIONALNE PRAKSE

Raspisan je Konkurs za UNIVERZITETSKI PROGRAM PROFESIONALNE PRAKSE STUDENATA U 2015/2016. GODINI.


Konkurs za posao u kompaniji Delta Holding za studente završnih godina

Online konkurs za 4. generaciju Mladih lidera otvoren je do 26. oktobra.


Program radne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu

Konkurs za Program radne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu u Fondu „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine.  


NIS ŠANSA 2015

Program NIS šansa u ovoj fazi realizacije usmeren je na zapošljavanje inženjera sledećih profila: rudarstvo, geologija, mašinstvo, elektrotehnika, tehnologija i zaštita životne sredine.  


NAGRADA „DOCENT DR MILENA DALMACIJA“ ZA DOKTORSKU DISERTACIJU produžen rok

Fondacija „DOCENT DR MILENA DALMACIJA“ dodeljuje nagradu „Docent dr Milena Dalmacija“ za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji za period 1.10.2012. – 30.09.2015. godine.  


KONKURS ZA ERAZMUS PLUS STIPENDIRANU STUDENTSKU MOBILNOST NA MIDDLESEX UNIVERSITY (UK) - OSNOVNE STUDIJE (MATEMATIKA I BIOLOGIJA)

OTVOREN KONKURS ZA ERASMUS+ KLJUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST  ZA STIPENDIRANU STUDENTSKU MOBILNOST NA MIDLSEKS UNIVERZITETU, VELIKA BRITANIJA (Middlesex University, London, UK). Trajanje konkursa: 14. juli – 5. avgust 2015.


KONKURS ZA LETNJU PRAKSU

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorilo je konkurs za letnju studentsku praksu u grupi za razvoj informacionog sistema, koja je deo Sektora za razvoj i visoko obrazovanje. Mogu se prijaviti studenti koji imaju znanje iz programiranja i veb dizajna.    


OTVOREN NOVI KONKURS ZA PROGRAM MOBILNOSTI EM2 EUROWEB +

EM2 EUROWEB+ otvorio drugi konkurs od 10.6.-24.8.2015.


Otvoren prvi Erazmus plus konkurs za mobilnost - ZA STUDENTE INFORMATIKE NA DMI

ERASMUS+ KLJUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST, PRVI POZIV ZA STIPENDIRANU STUDENTSKU MOBILNOST NA UNIVERZITETU U BAMBERGU, NEMAČKA. Konkurs je otvoren za studente informatike Departmana za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta na dva nivoa studija: osnovnim i masterskim Oblast: 061 – Information and Communication Technologies    Trajanje konkursa: 8. juna – 15. juna 2015.


KONKURS ZA NAJBOLJU APLIKACIJU - DORA - DonauRaum App Award for young talents from the Danube region

DORA - DonauRaum App Award for young talents from the Danube region je konkurs i takmičenje za najbolju aplikaciju - inovativno rešenje zasnovano na novoj tehnologiji, sa ciljem da se aplikacija primeni u svrhu promovisanja kulturološke i turističke dimenzije Dunavskog regiona. Krajnji rok je 15. jun 2015. godine.


POZIV ZA PROGRAM USAVRŠAVANJA AKADEMSKOG OSOBLJA UNIVERZITETA - TRAIN PROJEKAT

Univerzitet u Novom Sadu, uz pomoć Fondacije kralja Boduena, organizuje program obuke (II iteracija) u okviru projekta TRAIN (Teaching and Research for Academic Newcomers), usmeren na razvoj akademskih veština zaposlenih na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Program obuke je prvenstveno namenjen mlađim akademskim radnicima Univerziteta, asistentima, istrazivačima pripravnicima, istraživačima saradnicima, saradnicima u nastavi, studentima doktorskih studija. Prijave su otvorene za sve zainteresovane. Rok za prijavu: 26.05.2015.


KONKURS ZA Research and Culture Summer Program at PSU 2015

Univerzitet Prince of Songkla sa Tajlanda (PSU) je objavio konkurs za  Research and Culture Summer Program at PSU 2015. Rok za konkurisanje je 31. maj 2015. godine.


Konkurs za inovativno rešenje turističke promocije Grada Novog Sada

Društvo mladih istraživača „Branislav Bukurov“ i Dušan Kovačević, dobitnik Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2014. godinu sa zadovoljstvom pozivaju studente turizma i hotelijerstva da učestvuju na konkursu za inovativno rešenje turističke promocije Grada Novog Sada!      


Konkurs za studente - letnji kamp u Rusiji

Kancelarija za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu poziva zainteresovane studente da se prijave za učešće na ovom događaju. Rok za prijavljivanje je najkasnije 5. maja u 12,00 časova, na adresu iro@uns.ac.rs. Prijavna dokumentacija treba da je na engleskom jeziku. Svi aplikanti će putem mejla biti obavešteni o ishodu konkursa. Više u samoj vesti.


IAESTE RADNA PRAKSA 2015 - OBLAST TURIZAM - ŠPANIJA, ALIKANTE

Obaveštenje za studente Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo - oblast TURIZAM. Otvoreno jedno mesto za studentsku radnu praksu kroz IAESTE program.


IAESTE RADNA PRAKSA 2015 - OBLAST MATEMATIKA/INFORMATIKA

Obaveštenje za studente PMF-a sa Departmana za matematiku i informatiku - konkurs za 3 radne prakse u okviru IAESTE poziva za 2015. godinu.


K O N K U R S ZA PROGRAM STUDENTSKE RADNE PRAKSE U KANCELARIJI ZA MEĐUNARODNU SARADNJU

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET U NOVOM SADU OTVARA KONKURS ZA PROGRAM STUDENTSKE RADNE PRAKSE U KANCELARIJI ZA MEĐUNARODNU SARADNJU. KONKURS JE OTVOREN DO 16. MARTA 2015. godine.


STUDENTSKA NAGRADA 2015 na temu: KAKO SE BORITI PROTIV KLIMATSKIH PROMENA I NJIHOVIH POSLEDICA?

Francusko-srpska privredna komora organizuje STUDENTSKU NAGRADU 2015 na temu:  Kako se boriti protiv klimatskih promena i NJIHOVIH posledica? Krajnji rok za podnošenje kandidatura je ponedeljak 20. april 2015. godine.  


KONKURS ZA LETNJU ŠKOLU HEMIJE U GRACU, AUSTRIJA – SUMMER SCHOOL OF CHEMISTRY

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET, DEPARTMAN ZA HEMIJU, BIOHEMIJU I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE RASPISUJE KONKURS za prijavu studenata za LETNJU ŠKOLU HEMIJE – SUMMER SCHOOL OF CHEMISTRY na UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, GRAZ, AUSTRIA (JULI-AVGUST 2015. GODINE). ROK ZA PRIJAVU: 13. MART 2015.


KONKURS ZA STRUČNE I NAUČNE RADOVE STUDENATA ZA ŠKOLSKU 2014-2015. GODINU

KONKURS ZA STRUČNE I NAUČNE RADOVE STUDENATA koji Senat Univerziteta raspisuje za školsku 2014-2015. godinu.


VAŽNO!!!! ponovno otvaranje poziva samo NA DAN 2. aprila 2015. od 10 časova ujutru do ponoći za one kandidate koji samo treba da dovrše apliciranje.Mundus Action 2 - SUNBEAM - stipendije za akademsku mobilnost (studije, stručni boravak)

S obzirom da je oko roka za prijavu za SUNBEAM došlo do pogrešnog tumačenja 12 pm kao ponoći, umesto podneva, jedan deo kandidata nije uspeo da završi i pošalje svoju aplikaciju na vreme. Koordinator SUNBEAM-a doneo je odluku da objavi ponovno otvaranje poziva samo NA DAN 2. aprila 2015. od 10 časova ujutru do ponoći za one kandidate koji samo treba da dovrše apliciranje.


OTVOREN POZIV ZA APLIKACIJE - Frankfurt Summer School “Summer of Knowledge” organized by Goethe University

Frankfurt Summer School “Summer of Knowledge” organized by Goethe University will take place from 20 July to 14 August 2015. Deadline for applications: 31 March 2015  


KONKURS za program mobilnosti i razmene studenata Campus Europae u 2015-2016

U toku je konkurs Univerziteta u Novom Sadu za aplikacije na međunarodni program mobilnosti studenata Campus Europae koji se realizuje pod okriljem Evropske univerzitetske fondacije sa sedištem u Luksemburgu. Campus Europae projekat podržava razmenu studenata osnovnih i master studija između univerziteta uključenih u CE mrežu. Krajnji rok za podnošenje za studente Prirodno-matematičkog fakulteta je 27. februar 2015.


SRBIJA NA VEZI

Konkurs za učestvovanje u programu onlajn mentorstva "Srbija na vezi 3.0." Rok za prijavu je 28. februar 2015. godine.


Otvoren konkurs za UGRAD program razmene na osnovnim studijama u SAD za školsku 2015-2016

Ako ste student osnovnih studija na nekom od univerziteta u Srbiji i želite da provedete jedan semestar studirajući u Americi, ovo je vaša šansa! U toku je prijem aplikacija za Global Undergraduate Exchange Program for Montenegro and Serbia program za akademsku 2015-16. godinu.


KONKURS ZA VOLONTIRANJE - Open Calls for positions in Club d'Europe - Campus Europae

Club d'Europe is the student network of Campus Europae which gathers over 20 universities in Europe, Russia and Serbia. Currently Club d'Europe is recruiting for: Communication Group Coordinator; Recognition Working Group Coordinator; Language Learning Group Coordinator; Club d'Europe Project Coordinator. Deadline: 16 January 2015.


Green-Tech stipendije

Obaveštavamo Vas da je ponovo produžen rok za konkurisanje u okviru projekta GreenTech-WB mreže za razmenu. Novi rok za konkurisanje je 16. mart 2015. godine.


Radna praksa

Otvorena su dva konkursa prakse u preduzećima DES doo i Ninamedia doo.   Rok za prijavu je 04. januar 2014. godine.  


Otvoreni konkursi SIGMA Agile projekta mreže za razmenu

Konkursi za stipendije u okviru Erazmus Mundus akcije 2, Sigma Agile projekta mreže za razmenu su otvoreni. Krajnji rok za prijavljivanje je 10. februar 2015. godine. U ovom konkursnom roku je moguća razmena na svim nivoima studija, uključujući nastavno i nenastavno osoblje.


KONKURS ZADUŽBINE ANDREJEVIĆ

38. KONKURS ZA OBJAVLJIVANJE PRIREĐENIH DOKTORSKIH DISERTACIJA, MAGISTARSKIH TEZA, SPECIJALISTIČKIH RADOVA I NAUČNIH STUDIJA U BIBLIOTEKAMA „ACADEMIA“, „DISSERTATIO“, POSEBNA IZDANJA, „SPECIALIS“ I „EDUCATIO“ I 13. KONKURS ZA OBJAVLJIVANJE PRIREĐENIH MASTER RADOVA U BIBLIOTECI „INITIUM“.


Konkurs IAESTE za stručnu praksu, usavršavanje i školovanje u inostranstvu u toku 2015. godine

Otvoren je konkurs IAESTE za stručnu praksu, usavršavanje i školovanje u inostranstvu u toku 2015. godine. Rok za prijavu je 19. decembar 2014.


Program radne prakse u Skupštini AP Vojvodine

Konkurs za univerzitetski program radne prakse u Skupštini AP Vojvodine, Pokrajinskoj Vladi, organima pokrajinske uprave, upravi, službama  i fondovima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina u 2014/2015. godini   JE OTVOREN DO 25. NOVEMBRA 2014.


Registration for On-line Course Certificate Course in Principles of Management

The University of Novi Sad has signed the Service Contract for the Provision of an On-Line Learning Solution, as a mutually non-exclusive arrangement for the provision of an e-learning platform, to be operated by AllSecure d.o.o. from Belgrade (ASB) with educational content material developed by the Advenio eAcademy from Malta (AeA) for the benefit of students and associates of the University of Novi Sad.


Konkurs Laboratorije za nuklearnu i plazma fiziku Instituta Vinča

Laboratorija za nuklearnu i plazma fiziku Instituta Vinča ima do kraja decembra otvoren konkurs za zaposlenje master fizičara ili hemičara.


STUDIRAJTE U FRANCUSKOJ - NOVI KONKURS ZA STIPENDIJE U 2015-2016

Odaberite Francusku i već sada počnite da se spremate za sledeću univerzitetsku godinu! Saznajte više o mogućnostima dobijanja stipendije na prezentaciji 18.11.2014.


Program "Repatrijacija"

Program Repatrijacija je usmeren ka profesionalcima koji imaju obrazovanje i iskustvo stečeno van granica Srbije i želju da ga primene u svojoj zemlji.


Konkurs za stručnu praksu

Kompanija Manpower raspisala je konkurs za stručnu praksu. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završne godine ili tek svršeni studenti sa prosekom ocena iznad 8,0.


Konkurs fondacije dr Zoran Đinđić

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija I diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.


Konkurs za dodelu nagrade" Ivan Đaja"

Institut za fiziologiju i biohemiju Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu objavljujeJAVNI KONKURS za  DODELU NAGRADE « IVAN ĐAJA » za  NAJBOLjU DOKTORSKU DISERTACIJU I MASTER RAD iz oblasti Fiziologije, urađene u institutima i univerzitetima u Srbiji i odbranjene u toku školske 2013/2014. godine.


Izbor za stručni tim za Nacionalni okvir kvalifikacija u Republici Srbiji.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo Javni poziv za izbor devet članova stručnog tima za Nacionalni okvir kvalifikacija u Republici Srbiji. Rok za prijavu je 14 dana od dana objave Javnog poziva.


FOTO KONKURS PLAVO ZELENI SVET 2014

Svi ljubitelji fotografije i prirode imaju priliku da osvoje vredne nagrade na konkursu za najbolju amatersku fotografiju prirode "Plavo-zeleni svet". Konkurs je otvoren do 25. avgusta, nakon čega će biti organizovana dodela nagrada, kao i izložbe u Beogradu i Novom Sadu.


NUST"MISIS"GRANTS - STIPENDIJE ZA MLADE NAUČNIKE

The National University of Science and Technology MISiS NUST "MISIS" iannounces grants for young scientists. 


Kaunas University of Technology (KTU) - admission to doctoral (Phd) studies in 2014

Kaunas University of Technology (KTU) welcomes to study in one of 17 doctoral (PhD) fields of science. Fostering future scientific leaders is one of the top priorities of KTU. We encourage the creative and intellectual leaders of tomorrow to participate in frontier research and innovation conception while collaborating with internationally recognised research groups.


KONKURSI ZADUŽBINE ANDREJEVIĆ

37. KONKURS ZA OBJAVLJIVANJE PRIREĐENIH DOKTORSKIH DISERTACIJA, MAGISTARSKIH TEZA, SPECIJALISTIČKIH RADOVA I NAUČNIH STUDIJA I 12 KONKURS ZA OBJAVLJIVANJE PRIREĐENIH MASTER RADOVA.


EUROWEB - ERAZMUS MUNDUS PROJEKAT RAZMENE - OTVOREN KONKURS!

EUROWEB projekat razmene i mobilnosti na svim nivoima se finansira iz Erazmus Mundus programa za oblast tehničkih nauka. Za studente PMF-a su interesantne oblasti Computer and Electrical Engineering i Environmental Science. Fokus ovog konkursnog roka je razmena na nivou osnovnih i master studija. Krajnji rok za prijavljivanje je 10. april 2014. godine.  


KONKURS ZA COKE SUMMERSHIP PROGRAM

Kompanija Coca-Cola Hellenic lansirala je drugu godinu zaredom jedinstveni program praksi za studente i mlade diplomce - Coke Summership - idealnu “letnju dozu” znanja i iskustva!


„Dokaži se 100%!“

Učešće na takmičenju u izradi projekata iz oblasti upravljanja zadovoljstvom klijenata,  omogućeno je studentima svih državnih i privatnih univerziteta u Srbiji koji su na 4. godini studija, apsolventima i studentima master i doktorskih studija, sa minimalnom prosečnom ocenom 8,50 i dobrim poznavanjem engleskog jezika, a da bi se prijavili na konkurs jedan od uslova je i da imaju najviše 26 godina života.


Master’s Programme “Governance of Science, Technology, and Innovation”

A new English-language Master’s Programme “Governance of Science, Technology, and Innovation” is launched at the National Research University “Higher School of Economics” (HSE), Moscow, Russia.


Konkurs za stručne i naučne radove studenata

Rok 15. novembar 2014. godine.


Summer school grants for German language courses in Bavaria 2014

The Free State of Bavaria offers new scholarships for German language courses in 2014. The scholarships include tuition fees, accommodation and meals. Application deadline is the 1st April 2014 (date of receipt!).


Kako ćemo se kretati u budućnosti?

Francusko-srpska privredna komora i ove godine tradicionalno promoviše održivi razvoj u ustanovama visokog obrazovanja u Republici Srbiji i organizuje Studentsku nagradu 2014. Tri najbolja rada na temu „ Kako ćemo se kretati u budućnosti? “ biće nagrađena novčanim nagradama.


MEXT stipendije - Japan

Prezentacija o MEXT stipendijama ce se održati 27. februara u 15 časova u Kino sali Filozofskog fakulteta.


Konkurs za realizaciju akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2014.

Konkurs je namenjen za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija mladih i za mlade, kancelarija za mlade, lokalnih samouprava i ustanova sa sedištem na teritoriji Vojvodine.


DUNAVSKA NAGRADA ZA MLADOG ISTRAŽIVAČA

Konkurs za Dunavsku nagradu za mladog istraživača (Danubius Young Scientist Award) za 2014. godinu raspisali su Federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu (IMD), sa namerom da mlade istraživače podrže u njihovim naučnim aktivnostima koje su u direktnoj vezi sa Dunavskim regionom.


Traineeships in the European Commission

Traineeships in the European Commission Paid traineeship of 5 months with the European Commission (or some executive bodies and agencies of the European Institutions like, for instance, the European External Action Service or Executive Agency for Competitiveness and Innovation), starting on either 1st March or 1st October. Every year, there are about 1,400 places available.


Pupinova nagrada

Matica srpska, raspisala je konkurs za dodelu nagrade PUPINOVA NAGRADA MATICE SRPSKE za najbolji studentski rad u oblasti tehničkih i prirodno-matematičkih disciplina. Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta srpskog govornog područja.


Konkurs za Univerzitetski program radne prakse

Konkurs za Univerzitetski program radne prakse u Skupštini, Pokrajinskoj vladi i pokrajinskim organima uprave. Rok 30. januar, 2014. godine.


Nacionalne stipendije „Za žene u nauci“

Stipendije se četvrtu godinu za redom dodeljuju u okviru poznatog svetskog programa „Za žene u nauci“, a rok za prijave kandidatkinja je 31. januar 2014. godine. U sklopu ovog ciklusa će biti dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.


CAMPUS EUROPAE KONKURS ZA RAZMENU STUDENATA U 2014/2015

Međunarodni program mobilnosti studenata Campus Europae koji se realizuje pod okriljem Evropske univerzitetske fondacije sa sedištem u Luksemburgu, bavi se razmenom studenata osnovnih i master studija između univerziteta uključenih u CE mrežu...


European Master in Theoretical Chemistry and Computational Modeling

Ukoliko zelite da studirate na uglednim evropskim univerzitetima, uđete u novi svet nauke i otkrijete misterije Kvantne hemije, Reakcione dinamike i Molekulskog modelovanja, prijavite se na European Master in Theoretical Chemistry and Computational Modeling. Rok za prijavu je 30. Januar 2014.


Nagrada Ivan Đaja

Institut za fiziologiju i biohemiju Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu objavljuje JAVNI KONKURS za  DODELU NAGRADE « IVAN ĐAJA ».


Plaćena praksa u Vipu za najbolje akademce

Projekat „Budi Vip student“ predstavlja jedan od najvećih programa podrške visokom obrazovanju u Srbiji putem koga kompanija Vip mobile najboljim studentima završnih godina studija pruža priliku da steknu prva radna iskustva u velikoj međunarodnoj kompaniji.


IAESTE konkurs za stručnu praksu, usavršavanje i školovanje u inostranstvu

Nacionalni komitet IAESTE za Srbiju je raspisao IAESTE konkurs za stručnu praksu, usavršavanje i školovanje u inostranstvu u toku 2014. godine. Konkurs traje do 20.12.2013. godine.  


Konkurs "Kad malo bolje razmislim"

Povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Agencija za borbu protiv korupcije je raspisala Konkurs za učenike i studente iz Republike Srbije, pod nazivom "Kad malo bolje razmislim".


Fond za mlade talente

Fond za mlade talente je raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2013/2014. godinu.   Rok za konkurisanje je 11. oktobar 2013. godine.


Konkurs za takmičarske filmove

Autori kratkih i amaterskih filmova iz celog sveta na temu životne sredine od 24. juna, pa sve do 11. oktobra 2013. mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na Međunarodnom festivalu zelene kulture "GREEN FEST", koji se organizuje četvrti put. Festival se ove godine održava pod sloganom "Četiri boje zeleno" u periodu 13 - 15. novembar 2013. godine u Domu omladine Beograd. Spisak izabranih filmova će biti objavljen 4. novembra na zvaničnoj internet prezentaciji festivala www.greenfest.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije za prijavljivanje na konkurs, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine koji organizuje festival uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i kompanije Vip mobile, i u saradnji sa Domom omladine Beograd.


KONKURS ZA DODELU GODIŠNJIH NAGRADA SANU ZA 2013. GODINU

Srpska akademija nauke i umetnosti raspisala je javne oglase za dodelu:   - Nagrade SANU iz oblasti matematike i srodnih nauka za 2013. godinu, - Nagrade SANU iz oblasti medicine i srodnih nauka za 2013. godinu i - Nagrade SANU iz oblasti tehničkih i srodnih nauka za 2013. godinu.   Rok za pristizanje prijava je 15. septembar 2013. godine.  


Checkmark fondacija

Svake godine  Fondacija Check Marck Ger van Meel raspisuje konkurs za najbolji Bechelor/ Master rad iz oblasti hemijskih i biohemijskih nauka ( hemija , fizicka hemija biohemija , molekularna biologija , tehnologija i farmacija) i na taj način doprinosi motivaciji i stimulaciji studenata iz Srbije.   Svi zainteresovani studento mogu poslati svoje teze prof. Branku Kolariću na branko.kolaric@umons.ac.be do 10. oktobra ove godine. Teza može biti na srpskom jeziku dok bi abstrakt trebalo da bude na engleskom. Nagrađuje se troje studenata.


KONKURS ZA RADNO MESTO KOORDINATORA NA PROJEKTU

KONKURS ZA RADNO MESTO KOORDINATORA NA PROJEKTU, ROK ZA PRIJAVU 3. JUN, 2013. GODINE.


Evropski Forum Alpbach poziva studente iz čitavog sveta na učešće u forumima i diskusijama

Uprava Evropskog Foruma Alpbach nam je posebno skrenula pažnju na Završnu diskusiju 21. avgusta 2013. godine. Naime, raspisali su poziv svim zainteresovanim (od 18 – 30 godina) da u diskusiji pod naslovom “The Future of Europe: A Grassroots Perspective”, iznesu svoje viđenje Evrope, u obliku umetničkog dela, video zapisa, pismenog sastava ili slično. Autorima najboljih radova Forum Alpbach obezbediće besplatan smeštaj I put. Rok za predaju aplikacija ističe 10. maja 2013. godine.


KONKURS JAPANSKE VLADE

Japanska ambasada u R. Srbiji obaveštava sve zainteresovane da je od petka, 12. aprila 2013. godine otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2014. godinu, koje dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije (MEXT) Vlade Japana.


Konkurs za buduće mlade lidere

Omladinska organizacija Centar za koordinaciju "Ujedinjena Srbija" je raspisala konkurs za buduće mlade lidere. Cilj projekta je da se mladi uključe u aktivno rešavanje problema u lokalnoj zajednici. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke i Ministarstvom omladine i sporta.


UNIVERZITETSKI PROGRAM PROFESIONALNE PRAKSE STUDENATA

UNIVERZITETSKI PROGRAM PROFESIONALNE PRAKSE STUDENATA UNIVERZITETA U NOVOM SADU U JAVNIM I JAVNO KOMUNALNIM PREDUZECIMA CIJI JE OSNIVAC GRAD NOVI SAD


Objavljen Konkurs za stručne i naučne radove studenata za školsku 2012/2013


Konkurs fonda "Nenad Kostić"

NAGRADNI KONKURS ZA NAJBOLJE DIPLOMSKE RADOVE PO STAROM PROGRAMU, ODNOSNO MASTER RADOVE PO NOVOM PROGRAMU,IZ SVIH OBLASTI ČISTE I PRIMENJENE HEMIJE   Fond će i ove godine godine nagraditi autore i pohvaliti mentore dva najbolja rada, među diplomskim i master radovima po starom odnosno novom programu, odbranjena u periodu od 1. aprila 2012. do 31. marta 2013. godine. 


KONKURS - POKRENI SE ZA POSAO

Program ,,Pokreni se za budućnost" i konkurs ,,Pokreni se za posao" mladim akademcima iz cele Srbije pružaju mogućnost da započnu sopstveni biznis ili razviju već postojeći. Visina dotacije iznosi do 200.000 dinara. Krajnji rok za podnošenje prijava je 28. ferbruar 2013. godine.


Nagrade za akciju "Planeta Zemlja 2050. godine"

Francusko-srpska privredna komora i ove godine dodeljuje 3 novčane nagrade za studente. Ovogodišnje (2013) studentske nagrade se dodeljuju  na temu  „Planeta Zemlja 2050. godine“   Studentska nagrada namenjena je svim srpskim i stranim studentima, koji će na dan 31.12.2013. imati manje od 30 godina starosti,  a koji su upisali školsku 2012/2013 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji.  


Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta i omladine za 2013. godinu

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine raspisao Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta i omladine za 2013. godinu. Konkurs je objavljen 20. januara 2013. godine i traje do 2. decembra ove godine odnosno do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu u 2013. godini.


Konkurs Evropskog zavoda za patente za najbolje inovacije

Obaveštavamo Vas o aktuelnom konkursu Evropskog zavoda za patente za najbolje inovacije, raspisanom u okviru proslave 40. godišnjice potpisivanja Konvencije o evropskom patentu. Pravo učešća imaju studenti stariji od 18 godina, a rok za prijavljivanje je 1. mart 2013. godine.


IAESTE 2013- Konkurs za stručne prakse u inostranstvu toKOM 2013

U toku je IAESTE 2013 - konkurs za stručne prakse u inostranstvu tokom 2013. godine za studente Univerziteta u Novom Sadu. Konkurs je otvoren do 14. decembra ove godine.


Konkurs "MENJAM SEBE-MENJAM SVET"

Agencija za borbu protiv korupcije uz podrsku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisuje konkurs za učenike i studente na temu "Menjam sebe - menjam svet". Rok za slanje radova je 23. decembar.


Konkurs za radnu praksu

Konkurs je zvanično objavljen na sajtu Univerziteta (www.uns.ac.rs , www.razvojkarijere.uns.ac.rs ), gde studenti mogu preuzeti formular za prijavu, kao i dodatne informacije o Programu.   Za dodatne informacije svi zainteresovani se mogu obratiti saradnici u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Novom Sadu, Sonji Šovljanski telefon: +381 21 485 2041 mail :ssonja@uns.ac.rs


Konkurs Fonda za stipendiranje darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika

Konkurs za dodelu stipendija Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Novosadskog univerziteta za školsku 2012/2013, otvoren je 31.10.2012. i traje do 30.11.2012. godine.


Konkurs za doktorske studije u Singapuru

Hemijski fakultet Tehnološkog univerziteta Nanjang (Nanyang Technological University), Singapur, u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu, raspisao je konkurs za stipendirane doktorske studije hemije.


Konkurs Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest

Konkurs Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest, za amaterske i kratke filmove. Festival će se održati u Domu omladine Beograd od 14. do 16. 11. 2012.


Konkurs Fondacije Zoran Đinđić

Fondacija dr Zoran Đinđić uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, AP Vojvodina otvara konkurs za finansijsku podršku studentima i postdiplomcima sa Univerziteta u Srbiji  za odlazak na studijska putovanja, nastavak školovanja, kao i učešće na letnjim školama, naučnim i stručnim konferencijama do novembra 2012.


NOVI KONKURSI CENTRA ZA RAZVOJ KARIJERE

Otvoreni su novi konkursi koje možete pogledati na sajtu Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata.  


Narodna banka Srbije - Konkurs za dodelu nagrada

Narodna banka Srbije objavljuje konkurs za dodelu novčanih nagrada autorima doktorskih disertacija, master radova i naučno-istraživačkih radova iz oblasti makroekonomije, monetarne ekonomije, supervizije finansijskih institucija i finansijske stabilnosti za 2012. godinu, kao i konkurs za dodelu godišnje novčane nagrade ''Dr Dragoslav Avramović'' autoru (nezavisno od mesta boravka i državljanstva) analitičkog/istraživačkog rada iz oblasti makroekonomije i finansija za čiju su izradu korišćeni podaci sa srpskog tržišta.


Konkurs za stručne i naučne radove studenata.


Konkurs za realizaciju akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini tokom 2012. godine

  Konkurs je namenjen za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija, udruženja građana, Kancelarija za mlade, lokalnih samouprava i ustanova radi realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini, čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine.


Кonkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta i omladine

Коnkurs je otvoren do 20. decembra 2012. godine.


Preporuke u vezi Konkursa za odmor u Studentskim odmaralištima Zdravstveno potpornog udruženja studenata


Odgovorni mladi, održiva budućnost

Studentska organizacija AIESEC organizuje projekat “Odgovorni mladi, održiva budućnost” po četvrti put sa ciljem približavanja tematike održivog razvoja mladima i animiranja mladih od 18 do 29 godina ne bi li i sami uticali na probleme održivosti naše zemlje. Teme ovogodišnjeg konkursa su “Utičem na održivost životne sredine”, “Utičem na održivost društva” i “Utičem na održivost ekonomije”. Najbolji projekat dobija 1000 evra za realizaciju. Konkurs je otvoren do 15.03.2012.


Novi Konkurs Check Mark Fondacije

Fondacija Check Marck Ger van Meel kao i prošle godine raspisuje konkurs za najbolji Bechelor/ Master rad iz oblasti hemijskih i biohemijskih nauka ( hemija , fizička hemija biohemija , molekularna biologija , tehnologija i farmacija)   Konkurs je otvoren do 1.maja 2012.   Zainteresovani studenti treba da pošalju rad dr Branku Kolariću (Predsednik CheckMark -Ger van Meel fondacije), e-mail branko.kolaric@umons.ac.be


OTVOREN KONKURS U OKVIRU CAMPUS EUROPAE PROGRAMA MOBILNOSTI

O programu Campus Europae (CE) Međunarodni program mobilnosti studenata Campus Europae koji se realizuje pod okriljem Evropske univerzitetske fondacije sa sedištem u Luksemburgu, bavi se razmenom studenata osnovnih i master studija između univerziteta uključenih u CE mrežu, a u okviru sledećih oblasti: Engineering, Teacher Training, Humanities, Natural Sciences, Business, Law i Medicine.


Univerzitetski program radne prakse

UNIVERZITETSKI PROGRAM RADNE PRAKSE U SKUPŠTINI, POKRAJINSKOJ VLADI, POKRAJINSKIM ORGANIMA UPRAVE I FONDOVIMA, DIREKCIJAMA I ZAVODIMA ČIJI JE OSNIVAČ AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA u školskoj 2011/12. godini


STUDENTSKA NAGRADA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

Francusko-srpska privredna komora i ove godine dodeljuje 3 novčane nagrade za studente. Studentske nagrade za 2012. godinu se dodeljuju  na temu  „SELO-GRAD- Da li ekonomski razvoj neminovno povlači depopulaciju srpskih sela? “.  


KONKURS ZA NOVE STUDENTSKE PREDSTAVNIKE CAMPUS EUROPAE PROJEKTA

Otvoren je K O N K U R S ZA IZBOR DVA STUDENTSKA PREDSTAVNIKA  u 2012. i 2013. godini U MEĐUNARODNOM PROJEKTU CAMPUS EUROPAE


Nagrade "Dr Zoran Đinđić za mladog naučnika i istraživača"

Objavljeni su javni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za dodelu: 1) Nagrade "Dr Zoran Đinđić za diplomski rad, završni rad na diplomskim akademskim studijama - master ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka" za 2011. godinu i 2) Nagrade "Dr Zoran Đinđić za mladog naučnika i istraživača" za 2011. godinu.


Konkurs za dodelu stipendija Fonda za stipendiranje mladih naučnih radnika UNS-a

Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, ove godine stipendira 64 studenta. Konkurs je otvoren od 25. oktobra do 25. novembra 2011. godine. 


Stručna praksa u INOSTRANSTVU preko IAESTE LC Novi Sad

Želite da steknete praktično iskustvo u struci pre nego što završite fakultet? Konkurišite na stručnu praksu u INOSTRANSTVU preko IAESTE LC Novi Sad. Više informacija na našem web sajtu: www.iaeste.uns.ac.rs   Konkurs je otvoren od 31.10.2011 do 02.12.2011 godine.


Global UGRAD program razmene - SAD - Srbija 2012-2013

Global Undergraduate program razmene za Srbiju pruža studentima osnovnih studija punu stipendiju za jednu akademsku godinu studija u Sjedinjenim Državama sa početkom u avgustu 2012. Stipendija pokriva školarinu, međunarodna/domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga.  


Petoro studenata PMF-a na radnoj praksi u NIS-u

Nаftnа industrijа Srbije je krajem juna objavila konkurs za prijem prаktikаnаtа, namenjen studentima Univerzitetа u Beogrаdu i Univerzitetа u Novom Sаdu. Vredni, dinаmični i аmbicioznim studenti pozvani su da svojа teorijskа znаnjа povežu sа prаksom velike kompаnije,prošire svojа iskustvа ovladaju novim veštinama, steknu dragoceno radno iskustvo koje će im kao referenca, poslužiti i kasnije i time postаnu svesniji sebe i okruženjа kojem doprinose.


Radna praksa u NIS-u

U toku je Konkurs za radnu praksu u Naftnoj industriji Srbije. Konkurs je otvoren do 28. juna, 2011. godine.


Balkan Travelling Summer School, 29 August – 4 September 2011

KONKURS JE NAMENJEN STUDENTIMA DOKTORSKIH STUDIJA UNIVERZITETA U NOVOM SADU   KRAJNJI ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVE: 20. JUL 2011. Balkan Travelling Summer School Professional Skills Development of Doctoral Candidates – PhD for industry or academia? 29 August – 4 September 2011 2


KONKURS ZA PRIJAVU NA LETNJU ŠKOLU HEMIJE NA TEHNOLOŠKOM UNIVERZITETU U GRACU, AUSTRIJA


Konkurs Ruske Federacije

Ministarstvo obrazovanja i nauke Ruske Federacije objavilo je konkurs za naučne projekte koji ce se implementirati pod supervizijom vodecih naucnika bilo koje nacionalnosti, u ruskim visokoskolskim institucijama. Konkurs je otvoren za sve naucne discipline.   ROK ZA PRIJAVU: 16. JUN 2011. U PODNE


Konkurs „Putujemo u Evropu“

Konkurs „Putujemo u Evropu“, namenjen najboljim studentima osnovnih i master studija i apsolventima fakulteta univerziteta u Srbiji je otvoren i trajaće do 15. juna ove godine.


BERLIN MATHEMATICAL SCHOOL - BMS SUMMER SCHOOL 2011

Konkurs za BMS Summer School koja se održava na TU Berlin od 26. septembra - 7. oktobra 2011. Krajnji rok za aplikacije do 31. jula 2011.


Konkurs za EM2 STEM

Otvoren je nov konkurs za EM2 STEM program razmene studenata za narednu akademsku godinu (2011/2012).Konkurs je otvoren do 13. jula 2011. godine, 12:00 GMT, UK time.Specifičnost mreže EM2-STEM je ta da ona nije otvorena za sve oblasti studiranja, već za discipline koje pripadaju INŽENJERSKIM NAUKAMA, PRIRODNIM NAUKAMA, TEHNOLOŠKIM NAUKAMA I PREDUZETNIŠTVU U NAUCI.


NRW Young Scientist Award 2011

The International NRW Research Schools in Germany will award prizes of 1,500 EUR to 10 young scientists for the most outstanding publication in: applied informatics, biotech-pharma, cell dynamics and disease, chemical biology, chemistry, dynamic intelligent systems, economics and management, from embryo to old age, neuroscience, structural biology.


,,The state of EXIT" grantovi

Razvojna banka Vojvodine i Fondacija ,,The state of EXIT" dele deset grantova od po 1000 evra, za deset najboljih preduzetničkih ideja koje doprinose turističkoj ponudi Novog Sada, a koje bi bile realizovane u toku festivala. Konkurs traje do 15.juna.


2012 International Fulbright Science and Technology Award

2012 International Fulbright Science and Technology Award   Krajnji rok za podnošenje prijava: 30. april 2011.


ROLEX AWARDS 2012

Kompanija Rolex predstavlja otvoreni Konkurs za ROLEX AWARDS FOR ENTERPRISE iz sledećih oblasti : primenjena tehnologija, kulturno nasleđe, zaštita životne sredine, istraživanja i otkrića i nauka i zdravstvo. U svakom slučaju, predlozi projekata mogu biti podneti iz bilo koje oblasti pod jedinim uslovom - da doprinose dobrobiti čovečanstva.


PROGRAM MOBILNOSTI STUDENATA I OSOBLJA NA UNIVERZITETU

PREZENTACIJA PROGRAMA MOBILNOSTI STEM NA PMF-u


Konkurs za Letnju školu molekularne medicine u Jeni, Nemačka


Supstancu na distancu

Institut za javno zdravlje Vojvodine, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, u saradnji sa Komisijom za borbu protiv droga Grada Novog Sada i udruženjem građana "Chill Out" iz Novog Sada organizuje Konkurs za amatersku kratku formu edukativnog filma na temu prevencije zloupotrebe droga "Supstancu na distancu". Konkurs se raspisuje za  nekoliko kategorija: učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola; srednjih škola; i za studente fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Autori treba da budu mladi uzrasta od 13 do 27 godina. Rok za dostavljanje radova je 27. februar 2012. godine.


PODSEĆAMO STUDENTE NA OTVOREN KONKURS U OKVIRU CAMPUS EUROPAE PROGRAMA MOBILNOSTI