Prva radionica iz oblasti naučne komunikacije na UNS-u

Poštovane kolege,

 

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na prvu Radionicu iz oblasti naučne komunikacije, koja će se održati 30. 11. i 01. 12. 2013. godine na Prirodno – matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

 

Cilj Radionice naučne komunikacije je da unapredi vaše veštine u oblasti prezentovanja nauke, kako bi vaše ideje bile bolje i lakše shvaćene i prihvaćene. Imajući to u vidu, u okviru Radionice, pokušaćemo da vam pomognemo da nađete odgovore na sledeća pitanja:

 

Kako pripremiti efektno naučno izlaganje?

U okviru Radionice dobićete konkretne smernice o tome kako da vaše naučno izlaganje bude što efektnije i ostane upamćeno.

 

Kako pripremiti dobro popularno predavanje?

Pomoći ćemo vam da nađete način kako da vaša popularna predavanja postanu što jasnija i što interesantnija.

 

Kako komunicirati sa medijima?

Ukazaćemo vam na neke detalje na koje treba obratiti pažnju u komunikaciji sa medijima, ali i dati smernice uz pomoć kojih ćete ovu vrstu komunikacije učiniti što uspešnijom.

 

Predavanja i treninge će držati tri naučna komunikatora iz Srbije, koja su svoje iskustvo sticala kako u zemlji tako i u inostranstvu: dr Tijana Prodanović, dr Marija Lesjak i Ivana Horvat. O učesnicima, kao i drugim detaljima vezanim za Radionicu možete saznati više na našem sajtu.

 

 

Radionica je besplatna za sve istraživače i nastavnike Univerziteta u Novom Sadu i instituta. Registracija je otvorena dok se ne popuni kapacitet Radionice. Broj učesnika je ograničen na 50.

 

Prijave za učešče vrše se na sajtu http://naukom.pmf.uns.ac.rs/

 

Za sva dodatna pitanja obratite se dr Mariji Lesjak na

e-mail: marija.lesjak@dh.uns.ac.rs

 

 

Prijavite se!