STUDENTSKA KONFERENCIJA "MEKST2015"

   Prirodno-matematički fakultet Novosadskog univerziteta, u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH) i udruženjem Fortuns, od 27. do 29. novembra organizuje 2. Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva – #MEKST2015 http://www.fortuns.net/program.html.

 

   Ovaj događaj je prošle godine okupio oko 400, a ove godine se očekuje više od 700 studenata iz zemalja jugoistočne Evrope. Učesnici će, pored predavanja, imati priliku da upoznaju kulturno istorijske znamenitosti Novog Sada.

 

   Svečano otvaranje je u petak 27. novembra 2015. godine u Svečanoj sali Izvršnog veća AP Vojvodine, u 19.00h. Prisutnima će se obratiti Miroslav Vasin, potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada kao i Nemanja Dimić, predsednik UO udruženja Fortuns i idejni tvorac ove konferencije.

 

   Srbija, odnosno Novi Sad, kao domaćin na ovom međunarodnom događaju, jača imidž dobrog komšije proevropske orijentacije i potvrđuje ga na delu. Organizovanje projekata na teritoriji Srbije koji okuplja mlade ljude, studente i omogućavaju im druženje, zabavu i edukaciju na jednom mestu, nudi veliku mogućnost za turističku prezentaciju naše zemlje.