Međunarodna letnja škola Biofizike

Društvo Biofizičara Srbije, uz podršku Internacionalne unije za primenjenu i bazičnu biofiziku (IUPAB), organizuje po 4. put, četvorodnevnu  (30.8. - 2. 09. 2012.) međunarodnu letnju školu Biofizike u Beogradu, ovaj put sa temom Methods on the interface of Neurochemistry and Electrophysiology (više detalja u prilogu).

 

Škola će se održati u više institucija u Beogradu i naglasak je na praktičnim vežbama i demonstracijama tehnika, a pored naših stručnjaka imaćemo i učestvovaće i nekoliko uglednih predavača sa američkih univerziteta. Takodje, IUPAB je obezbedio brojne stipendije, a Biološki fakultet dodeljuje 2 ECTS boda polaznicima Škole.

 

Ako ste student ili mladi istraživač iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se do 15. maja za  stipendije (prijavljivanje za školu je do 1. jula). Starije kolege su takođe dobrodošle.

 

Ova Škola je satelit veće Regionalne konferencije biofizike (http://rbc2012.biofizikasrbija.com/) koja se održava u Kladovu.

 

Podsećamo i da je do 01. juna otvoren konkurs Fondacije "Akademik Radoslav K. Andjus" za najbolji rad iz oblasti fiziologije i/ili biofizike (detalji u prilogu).