Zahvalnica prof. Snežani Radulović

Institut za standardizaciju Srbije je postao punopravni član evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC. Naime, na V zajedničkoj sednici generalnih skupština CEN i CENELEC, održanoj 23. novembra u Briselu, nakon tajnog glasanja, zvanično i jednoglasno proglašen je prijem Instituta u punopravno članstvo evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC.


Nakon višegodišnjeg intenzivnog rada na preuzimanju evropskih standarda, pripremanju i prevođenju dokumentacije neophodne za podnošenje prijave Instituta za punopravno članstvo u evropskim organizacijama za standardizaciju, koji je u maju 2016. godine zaokružen podnošenjem prijave, u periodu od 5. do 7. septembra 2016. godine, prema pravilima evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC, sprovedena je provera pripremljenosti Instituta sa ciljem da se utvrdi da li i u kojoj meri Institut ispunjava kriterijume za prijem u punopravno članstvo pomenutih organizacija.

Početkom oktobra 2016. godine dostavljen je preliminarni izveštaj ocenjivača iz evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC, koji je sadržao pozitivne ocene i, prema kome, prilikom ocenjivanja nije utvrđena nijedna neusaglašenost sa zahtevima utvrđenim u CEN-CENELEC Guide 20:2015, Uputstvo o kriterijumima za članstvo u CEN-u i CENELEC-u, odnosnoispunjenost šest osnovnih i tri dodatna kriterijuma navedena u CEN-CENELEC Guide 20:2015, koji se odnose na transparentnost, otvorenost i razvojnu dimenziju, nepristrasnost i konsenzus, efektivnost i relevantnost, koherentnost i održivost, kao i stabilnost nacionalnog tela za standardizaciju i procesa standardizacije u zemlji.

 

http://www.iss.rs/rs/news/news_233.html

 

U okviru proslave Dana Instituta, 6. oktobra 2016, a na predlog zaposlenih ISS, dodenjena je ZAHVALNICA Prof. dr Snežani Radulović, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Predsednica Komisije za standarde i srodne dokumente N147, Kvalitet vode, za doprinos razvoju, primeni i promociji standarda i za unapređenje standardizacije u Srbiji.

Prof. dr Snežana Radulović prima nagradu Prof. dr Snežana Radulović prima nagradu