Studenti DGTH - PMF dobili sertifikate u okviru EXIT konferencije ''Youth Heroes''

U četvrtak 11. decembra 2014. godine u Gradskoj kući Grada Novog Sada održana je konferencija “Youth Heroes”, koja je imala dva osnovna cilja: da predstavi javnosti plan da se Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine i da skrene pažnju na to da postoji veliki broj uspešnih mladih ljudi u Srbiji kojima je potrebno dati odgovarajući značaj i podsticaj, kao i promociju, kako bi oni postali uzori svojim vršnjacima.

 

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, Predrag Svilar i direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević, otvorili su konferenciju i pozdravili učesnike.

 

U konferencijskom delu predstavljeni su doprinosi koji se čine u razvoju mladih i omladinskih politika na nivou javnog, privatnog i nevladinog sektora, a učestvovali su: Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu iz Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije; Snežana Lakićević, menadžer za saradnju sa univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama u kompaniji NIS; Marija Bulat,  generalna sekretarka Krovne organizacije mladih Srbije i Nemanja Milenković iz EXIT fondacije.

 

Podržati najbolje mlade ljude i promovisati ih kao uzore svojim vršnjacima je jedan od ključnih načina da se izgradi prosperitetno društvo u Srbiji. Inicijativa da se Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope 2018, je jedan od mehanizama kako povećati brigu o mladima i njihovim potrebama, zaključci su konferencije "Youth Heroes".

 

U okviru konferencije, 70 studenata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a u Novom Sadu dobilo je sertifikate za veliko zalaganje i volontiranje pre i tokom trajanja ''MY EXIT ADVENTURE'' i ''YOUTH FAIR 2014''. Pored toga stekli su veliko iskustvo učešćem u ''Agori'' i radu u okviru ''Exit kampa''.

 

Čestitamo svima i ističemo da će se naša saradnja nastaviti i narednih godina, kroz aktivizam, volonterizam i zajedničko organizovanje konferencije.