Nagrada Zoran Đinđić ponovo na PMF-u

Tradicionalna nagrada "Dr Zoran Đinđić" za najboljeg mladog naučnika i istraživača, na svečanosti u Vladi Vojvodine, dodeljena je Jovani Nikolov, sa Departmana za fiziku.

Svečanu povelju i novčani deo od 1.000.000 dinara Jovani Nikolov uručila je predsednica Fonda ''Dr Zoran Đinđić'' Ružica Đinđić.

 

Nagrada za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2012/2013. godini dodeljena je Đorđiju Tripkoviću, sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

 

Nagrada ''Dr Zoran Đinđić'' za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz oblasti filozofskih i socioloških nauka, na teritoriji Republike Srbije za 2013. godinu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od 300.000 dinara, dodeljena je Stefanu Jankoviću.

 

Pored Ružice Đinđić, nagrade su dobitnicima uručili, u ime predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti,  akademik dr Tibor Varadi i predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić.

 

Pokrovitelj nagrada je Vlada AP Vojvodine, a organizator Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

 

Ovo je već deseti put da se ova nagrada dodeljuje, ali ne i prvi put da je dobija naučnik sa našeg fakulteta. Dobitnici ove prestižne nagrade su bili:

 

Dr Ivana Ivančev-Tumbas, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine - 2004. godine.

Dr Igor Dolinka, Departman za matematiku i informatiku, 2006. godine.

Dr Miloš Stojaković, Departman za matematiku i informatiku, 2008. godine.

Dr Dušan Mrđa, Departman za fiziku, 2009. godine.

dr Jovana Nikolov dr Jovana Nikolov