Gastronomi PMF-a nagrađeni u Makarskoj

Međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana pod nazivom „Grand gourmet 2016“ održano je od 8. do 11. novembra u Makarskom hotelu Meteor, na hrvatskom primorju.

 

Studenti Deparmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo učestvovali su u dve discipline. U disciplini takmičenja restorana u kvalitetu usluge i menija student gastronomije Nemanja Stevanović i  student hotelijerstva Jovan Simić, osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju u oštroj konkurenciji 12 restorana, dok je u disciplini takmičenja barmena u pripremanju dugih koktela, studentkinja hotelijerstva Zorica Dražić osvojila pehar za najbolji Brugal koktel u konkurenciji od preko 20 profesionalnih barmena iz celog regiona. Debitantkinja Jelena Majkić je u istoj disciplini osvojila poklon paket sponzora takmičenja.

 

Odlični rezultati postignuti su vrednim radom studenata i njihovih mentora, Nastavnika veština Gorana Radivojevića i Milorada Todorovića, kao  i podrškom direktora Departmana dr Lazara Lazića i šefa Nastavnih radionica dr Dragana Tešanovića.

 

Fotografije možete pogledati na linku Takmičenje barmena "Grand gourmet" 2016, Makarska. | Facebook