GASTRONOMI SA PMF-a BRILJANTNI NA “GRAND GOURMENT 2015” TAKMIČENJU

MeđunarodnI festival i takmičenje konobara, barmena i restorana „Grand Gourmet 2015“ održan je prošle nedelje u u hotelu Meteor u Makarskoj  (Hrvatska). Tokom takmičenja, bila su organizovana edukativna predavanja, radionice i treninzi, takmičenja i izložbe, s obzirom na to da su neki od najbitnijih ciljeva promocija, edukacija i usavršavanje učenika, studenata i ugostiteljskih radnika, njihovih znanja i veština i upozavanje sa savremenim tendencijama u restoraterstvu.

 

Takmičili su se i studenti Gastronomije sa Prirodno-matematičkog fakulteta koji su u disciplini „takmičenje restoratera u usluživanju menija sa 4 ganga“ osvojili medalju i diplomu u kategoriji „najbolja usluga prema gostu“ - Goran Gašparovski i Sara Jandrić. U ovoj disciplini učestvovalo je ukupno 11 timova profesionalnih kuvara i konobara koji su predstavljali restorane u kojima su zaposleni, uglavnom sa hrvatskog primorja.

 

U disciplini „takmičenje barmena u pripremanju klasičnih koktela“, Ivan Privizer je osvojio zlatnu medalju i diplomu u kategoriji „najbolji utisak na takmičenju“. U ovoj disciplini učestvovalo je ukupno 18 barmena iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Takmičenje barmena je ocenjivano prema kriterijuma Međunarodne asocijacije barmena (IBA).

Nagrađeni studenti i nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević