Fond Nenad Kostić nagradio studentkinje PMF-a

Fond Nenada M. Kostića za hemijske nauke razmotrio sve materijale prispele na konkurs za najbolje diplomske i master radove odbranjene u periodu od 1. aprila 2013. do 31. marta 2014. godine. Na konkurs se prijavilo četrnaestoro svršenih studenata sa univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

 

Na predlog Upravnog odbora,  predsednik Fonda odlučio je:   

 

  • KONKURSNU NAGRADU OD 450 EVRA DOBIĆE

 

Ivana Z. Kuzminac, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Njen master rad je “1,2-Dehidrogenacija kod odabranih androst-4-en-3-on derivata”, a njen mentor je dr Marija N. Sakač, redovni profesor.

 

  • KONKURSNE NAGRADE OD PO 350 EVRA DOBIĆE

 

 Branislav S. Stanković, sa Fakulteta za fizičku hemiju u Beogradu. Njegov master rad je ”Transformacija superkritične u supkritičnu Andronov-Hopfovu bifurkaciju”, a njegovi mentori su dr Ljiljana Z. Kolar-Anić, redovni profesor, i dr Željko D. Čupić, naučni savetnik IHTM.

 

Bojana D. Blagojević, sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Njen diplomski rad je ”Određivanje sadržaja derivata 1,8-dihidroksiantrahinona u odabranim vrstama podfamilije Polygonoideae”, a njen mentor je dr Neda Mimica-Dukić, redovni profesor.

 

  • ČETVORO POMENUTIH MENTORA DOBIĆE POHVALNE DIPLOME.

 

  • NENAGRAĐENI STUDENTI KONKURENTI DOBIĆE PO JEDAN GRAFIČKI LIST SRPSKIH UMETNIKA.

 

            Na predlog Upravnog odbora,  predsednik Fonda odlučio je:

 

  • VANKONKURSNU NAGRADU FONDA OD 500 EVRA DOBIĆE

 

Kolektiv profesora hemije u 13. beogradskoj gimnaziji za predan i uspešan rad na obrazovanju đaka i popularisanju hemije.

 

            Dodela nagrada i pohvala počeće u ponedeljak, 26. maja 2014. godine, tačno u 13 časova, u Crvenoj sali (prvi sprat) Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Višegradska 33.