IDEJA STUDENTKINJA TURIZMA MEĐU 10 NAJBOLJIH NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

Studentkinje PMF-a sa Katedre za turizam, Aleksandra Živić i Maja Tišma su u okviru predmeta “Preduzetništvo” osmislile ideju o mobilnoj aplikaciji - turističkom vodiču kroz Novi Sad.

 

Uz pomoć docenta Nemanje Davidovića, za ideju je napisan biznis model, sa kojim su, kao tim iz Srbije, aplicirale na međunarodnom takmičenju DoRa (www.donauraumapp2015.istart.org), koje okuplja ekipe iz podunavskih zemalja, a tema je promocija kulturnog nasleđa i turizma.

 

Prijava je poslata početkom juna, a Aleksandra i Maja su nedavno obaveštene da je njihova ideja ušla u deset najboljih. Napomnjemo da je to jedina ideja iz Srbije koja je ušla u 10 najboljih; ostalih devet su iz Nemačke, Austrije i Rumunije.

 

Takođe, naš tim je dobio poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja će se održati u Ulmu 29. i 30. oktobra ove godine. Tu će se nastaviti takmičenje i ideje treba da budu realizovane, odnosno aplikacije će biti spremne za korišćenje. 

 

Koncept aplikacije: interaktivna aplikacija koja na originalan način daje informacije o kulturnim znamenitostima Novog Sada. Korsnici imaju mogućnost da kroz rešavanje interesantnih i neuobičajenih zadataka osvoje nagrade i vide više nego što običan elektronski vodič može da mu ponudi.

 

Naš tim je napravio promo spot za aplikaciju:

https://www.youtube.com/watch?v=u3aIy49SBGw

 

Na sledećem linku su prikazani svi finalisti:

http://donauraumapp.blogspot.de/p/finalisten-finalists.html

 

 

Inače, pre dve godine, Maja Tišma, koju prijatelji zovu Kamičak, upustila se u veliku avanturu na drugom kraju planete. Njena radoznalost odvela ju je u Indoneziju, u Malajsko-filipinskom arhipelagu, gde je bila uključena u projekat studentske organizacije AIESEC.

Nedavno je, u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u okviru programa „Leto u vrtu galerija“, Maja svoje utiske podelila sa novosadskom publikom.

 
Maja i Aleksandra Maja i Aleksandra