Nagrade "CheckMark Ger van Meel" fondacije

            Fondacija za unapređenje hemijskih nauka u Srbiji "CheckMark Ger van Meel" i ove godine je dodelila nagrade za najbolje bečelor i master teze odbranjene tokom prošle školske godine.        

 

Konkurs je trajao do 15. aprila, a prva i treća nagrada pripala je studentima Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu:

Ines Malivuk, za rad "Sinteza i biomedicinska ispitivanja novog analoga antitumorskog agensa tiazofurina" sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine i Marko Rodić za rad "Sinteze i strukture kompleksa nikla(II) sa S-metilizotiosemikarbazonom 2-acetilpiridina" sa istog departmana.

 

Drugu nagradu je osvojila Jelena Đurđević sa beogradskog Fakulteta fizičke hemije.

 

            Nagrade će biti dodeljene 30. maja u Novom Sadu, u Klubu nastavnika u zgradi Departmana za fiziku, Trg Dositeja Obradovića 4, u 11.00 časova, kada će nagrađeni studenti održati i prezentacije svojih radova.

 

            Nakon ceremonije uručenja nagrada, u 13.30 časova počinje prezentacija programa Fondacije, te pozivamo zainteresovane studente da prisustvuju promociji.

 

DOBITNICI NAGRADA SA DEKANOM PMF-a prof.dr Nedom Mimicom Dukić i Ivanom Bagarić iz Fondacije DOBITNICI NAGRADA SA DEKANOM PMF-a prof.dr Nedom Mimicom Dukić i Ivanom Bagarić iz Fondacije