STRANI STUDENTI NA PRIJEMU DOBRODOŠLICE KOD DEKANA PMF-A

Strani studenti i istraživači, koji odaberu Univerzitet u Novom Sadu i Prirodno-matematički fakultet kao

mesto razvoja i unapređivanja sopstvenog obrazovanja i istraživanja, su dragocena pomoć u promociji kvaliteta naše institucije i zato smo im posvetili posebnu pažnju na prijemu dobrodošlice.

 

U petak 18. oktobra, u organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju i Kancelarije za odnose s javnošću, dekan PMF-a prof. dr Neda Mimica Dukić sa saradnicima je pozdravila naše studente i profesore na razmeni tokom akademske 2013/2014.

Profesorka je tom prilikom istakla važnost sticanja iskustava i van matične institucije i profesionalno umrežavanje sa kolegama širom Evrope i sveta.

 

Programi organizovane mobilnosti u kojima učestvuje UNS, poput Erasmus Mundus projekata JoinEUSee, SIGMA, Campus Europae, privukli su studente i istraživače koji će na PMF-u boraviti na različitim nivoima studija u trajanju od mesec dana do deset meseci.

Kolege su došle sa Univerziteta u Beču, Univerziteta u Vroclavu, Univerziteta u Milanu, Gracu, Mariboru,

Univerziteta Prince of Songkla sa Tajlanda, Univerziteta Gadja Mada iz Indoenzije i taj dan smo

za stolom uspeli da okupimo svet u malom.

 

Domaćini sa PMF-a ne kriju zadovoljstvo i žele da pokažu spremnost da brinu o svojim gostima

i da im pruže svu potrebnu pomoć tokom studijskog boravka.

 

Strani studenti na PMF-u Strani studenti na PMF-u

Studenti: Jaroslaw Kowalczyk (Poljska, SIGMA), Patryk Malek (Poljska, SIGMA), Enrico Andreoli (Milano, SIGMA), Philipp Laner (Beč, Campus Europae), Phillip Roessle (Beč, Campus Europae), Karmen Šarlah (Slovenija, Maribor, JoinEUSee), Nastja Novak (Slovenija, Maribor, JoinEUSee), Panippa Saeueng (PhD student - Tajland),Harina Monim (PhD student – Indonezija), Saleh Almsahli (PhD student- Libija)

Dr Andrej Tibaut (Maribor, Slovenija, staff - profesor na razmeni).