Održana I Međunarodna studentska konferencija FISEC

Prošlog vikenda, od 14. do 16. novembra u prostorijama rektorta Univerziteta u Novom Sadu održana je I Međunarodna studentska konferencija FISEC, u organizaciji UZŽS "RIO" Novi Sad. Koordinator ovog uspešno realizovanog projekta je bio Andrej Kukučka, inače predsednik Udruženja.

 

Konferenciju je posetilo preko 200 studenata i profesora, kako iz Srbije, tako i iz regiona, koji su prezentovali svoje naučne radove iz oblasti zaštite žiotne sredine i na taj način razmenili informacije neophodne za profesionalno usavršavanje i sveobuhvatan proces edukacije. Predavanja koja su gosti  slušali,  bili su različitog sadržaja, što je znatno doprinelo kvalitetu i zanimljivosto ove manifestacije.

 

Prvog dana konferencije gosti su učestvovali u debati o aktuelnim temama iz oblasti zaštite životne sredine u kojoj su govorili Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, Mario Šiljeg, profesor Geotehničkog fakuteta u Zagrebu i Milan Matavulj profesor na Deprtmanu za bilogiju i ekologiju PMF Novi Sad, koji je ujedno bio i predsednik naučnog odbora konferencije FISEC14.

 

Pored same edukacije koja je bila primaran cilj ovog događaja, studenti su imali priliku da se međusobno upoznaju i sklope nova prijateljstva što se pokazalo i na poslednjem danu konferencije gde su za okruglim stolom zajedno sa profesorima iznosili svoje ideje, stavove i različite predloge o budućim projektima i zajedničkim saradnjama.

 

Konferenciju su podržali Amerčka ambasada, kompanija Veolia Water Solutions and Technologies, Hemofarm Fondacijia, kompanija Legend World Wide i kompanija EnviroTech bez čije podrške ovaj događaj ne bi bio realizovan.