Priznanje PMF i Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Odlukom Nacionalnog IPA koordinatora Vlade Republke Srbije PMF - Departmanu za geografiju turizam i hotelijerstvo dodeljeno je priznanje za projekat SEERISK - Joint Disaster Management risk assessment and preparedness in the Danube macro-region, sprovođen u okviru Transnacionalnog programa Jugoistočna Evropa 2007-2013. Projekat je je izabran kao jedan od 13 primera najbolje prekogranične prakse u Republici Srbiji u protekle dve godine.

 

Kriterijumi po kojima su projekti bili ocenjivani su: uticaj projekta, održivost rezultata i ostvarenog partnerstva, vidljivost, horizontalna pitanja (cross-cutting issues), mogućnost multiplikovanja, relevantnost za teritoriju/program/sektor, prekogranični efekat, efektivnost – značajan uticaj na ciljnu grupu, međusektorska saradnja i saradnja javni/civilni sektor, međukulturni dijalog i eventualna povezanost sa makroregionalnim strategijama, uzimajući naravno u obzir i efektivno upravljanje projektom.

 

Na promociji u Beogradu, 26. septembra, priznanje je, od ministra Jadranke Joksimović primio dr. Imre Nađ, redovni profesor PMF-a Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.