Potpisan sporazum sa SIXSENTIX-om

PMF I SIXSENTIX POTPISALI UGOVOR O SARADNJI

 

Svečano potpisivanje Ugovora o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i kompanije SIXSENTIX održano je danas, 21. oktobra u prostorijama Fakulteta na Departmanu za matematiku i informatiku. Ugovor su potpisali direktor predstavništva U Novom Sadu Branko Milikić i dekan PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

 

Sixsentix, je IT kompanija sa sedištem u Novom Sadu i Beogradu, a deo je švajcarske kompanije Sixsentix AG iz Ciriha. Protekle tri godine je uspešno pozicionirana na srpskom tržištu, kao i na tržištu zemalja nemačkog govornog područja kada su u pitanju razvoj i implementacija specifičnih softverskih rešenja u skladu sa najnovijim trendovima, usluge visoko profesionalnog testiranja, kao i konsaltinga. Njihovi klijenti su svetski lideri u sferama svog poslovanja i to je jedan od razloga što ova kompanija stalno traži visokoobrazovane, motivisane i inovativne saradnike kako bi, zajedničkim snagama nastavili da se usavršavaju, rastu i teže najboljem.

Trenutno, kompanija zapošljava više od 50 ljudi i uvek je spremna da najbolje primi u svoj tim, te je potpis ovog dokumenta o saradnji napravljen na obostrano zadovoljstvo.

 

„Svesni kapaciteta IT struke, školujemo informatički kadar, no osim izuzetnih znanja, našim studentima omogućavamo i konstantnu praksu u vodećim kompanijama ovog klastera. Već imamao potpisan Ugovor sa EIPIXOM i na menadžmentu ove kuće je da kontinuirano obezbeđujemo inovacije i nove šanse za saznanja i praksu.” Izjavila je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a.

 

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF i Branko Milikić, direktor Sixsentix-a Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF i Branko Milikić, direktor Sixsentix-a