POSETA UNIVERZITETIMA NA TAJLANDU I KINI

Cilj ove posete je uspostvaljanje saradnje sa Univerzitetima u Kini, Šangaju  i Zheijiang, Lin'an, Hangzhou, na osnovu već posrtojeće saradnje sa Prince of Songkhla University (PSU) na Tajlandu, Hat Yai.

 

 

Na Tajlandu, delegacija je posetila dva kampusa PSU, u Hat Yai-u i Pucket-u. Razgovori su se vodili o daljoj saradnji prema potpisanom MoU sa ovim univerzitetom. Pored razgovora sa rektorom i prorektorima, organizovana je i poseta fakultetima: Faculty of science, Faculty of Engineering i Faculty of Liberal Art (Hat Yai) i rektorat PSU u Pucket-u.

 

Zaključeno je da se saradnja u okviru MoU obavlja na obostrano zadovoljstvo i da interes za razmenu studenata i istraživača i profesora raste. Takođe, dogovoreno da se intenzivira razmena i angažovanje visiting profesora sa oba univerziteta.

 

Boravak u Šangaju obeležen je posetom četiri Univerziteta. Sa Shanghai University potpisan je MoU o trilateralnoj saradnji UNS-PSU-Shanghai University, a takodje je dogovoreno da se potpišu ugovori sa Univerzitetima Donghua University (DHU), Jiao Tong University, (SHANGHAI)  i Zheejiang A&F University (ZAFU).

 

Poseta ovim Univerzitetima je bila izuzetno korisna i očekuje se da u skoroj budućnosti počne realizacija saradnje sa fakultetima u Šangaju, koji nudi izuzetne uslove i pogodnosti.