Otvaranje iDEAlab-a

Pozivamo Vas na svečano otvaranje iDEAlab-a, kreativne laboratorije za podsticaj i razvoja preduzetničkih i inovativnih ideja studenata u petak 22. aprila u 14h, u Ulici Ilije Đuričića 3 (u kampusu, preko puta zgrade Departmana za građevinu), gde ćete videti kako će izgledati laboratorija i šta će sve studenti tu raditi.

 

iDEAlab je jedinstvena laboratorija u Srbiji, koja kroz inkubator omogućava akademcima da svoje ideje realizuju u poslovne poduhvate. Studenti će u prostoru iDEAlab-a razvijati svoje inovativne ideje koristeći obuke, podršku mentora i svu neophodnu opremu, poput 3D skenera, 3D štampača, Arduino i Lego Mindstorm kompleta, koja će biti na raspolaganju u samom prostoru.

 

iDEAlab će kroz saradnju sa kompanijama jačati i podsticati koncept otvorenih inovacija, kao i radom na stvarnim poslovnim problemima jačaće inovativnu i preduzetničku klimu među studentima Univerziteta u Novom Sadu.

 

Ulazak prvih timova u iDEAlab u Novom Sadu planiran je odmah nakon Startup Weekenda (13-15. maj) na kome će se obaviti selekcija najboljih ideja i timova koji imaju potencijal za razvoj ideje.
Vremenom želimo da i drugi studenti koji imaju inovativne i dobre ideje u našem prostoru dobiju
potrebno znanje kako bi te ideje realizovali. Želja da se ovakva laboratorija osnuje temelji se na suštinskom opredeljenju da se aktivno podržavaju ideje i napori studenata da kroz primenu stečenih znanja inoviraju i preduzetnički deluju kako bi oblikovali i unapređivali ekonomsku, društvenu i kulturnu sredinu u kojoj žive.

 

U iDEAlab-u će, pored razvijanja kreativnih preduzetničkih ideja, biti organizovana predavanja, radionice, treninzi i takmičenja, a iDEAlab je u prethodnih godinu dana već učestvovao u organizovanju događaja poput Startup Weekend-a, DaFED-a, Geekstone-a i drugih.

 

iDEAlab je međunarodni Tempus projekat koji koordiniše Univerzitet u Novom Sadu. U okviru ovog
projekta uspostavlja se mreža od šest laboratorija – na Univerzitetu u Novom Sadu, u Visokoj
tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu i Subotici, na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici,
Univerzitetu u Zenici i Univerzitetu u Banjoj Luci.


Više informacija o projektu možete da nađete na http://www.idealab.uns.ac.rs