MARIJINA I SANJINA “NAUČNA KUHINJA” IDE U BRISEL

Manifestacija “Noć istraživača” se održava svake godine širom Evrope i predstavlja javni događaj koji se istovremeno organizuje u čak 300 gradova poslednjeg petka u septembru. Cilj ovog događaja je da istraživače i istraživačke projekte prikaže široj publici. “ Noć” je finansirana od strane Evropske Unije u okviru Marie Skłodowska-Curie - akcije, vodećeg programa Europske unije za trening i razvoj karijere istraživača.

 

Ove godine “Noć istraživača” proslavlja svoj desetogodišnji jubilej, a pod sloganom „Ta divna nauka“ na velikoj svečanosti u Briselu 23. septembra u Briselu će se okupiti učesnici “Noći istraživača” iz cele Evrope, koji će prikazati svoje najzanimljivije naučne eksperimente i projekte.

 

Šesta „Noć istraživača“ u Srbiji, održaće se u petak 25. septembra, od 16 do 23 sata, u čak 10 gradova – u Novom Sadu, spektal je u tržnom centru BIG, kao i prošle godine.

 

Čast da na toj značajnoj i zanimljivoj svečanosti predstavljaju Novosadski univerzitet dobile su naše čuvene “kuvarice” Marija Lesjak i Sanja Dožić i Jovana Francuz, doktori nauka sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na PMF-u. 

 

Podsećamo, Marija i Sanja su postale miljenice publike nakon serijala na RTV-u “KAD ZAZVONI” gde su u okviru svoje radionice “NAUČNA KUHINJA” na vrlo originalan način otkrivale tajne hemijskih nauka.

 

 
dr Sanja Dožić i dr Marija Lesjak dr Sanja Dožić i dr Marija Lesjak