Izložba na PMF-u

KULTUS 02, IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ZORANA ZIVLAKA

 

                Zoran Zivlak je u septembru prošle godine po četvrti put krenuo na put po svetu i to na biciklu. Put je započeo u Kini, gde je učestvovao na Svetskom prvenstvu u triatlonu u konkurenciji veterana. Na tromesečnom putu, vozio je kroz Indokinu i Indiju gde se priključio maratonu u Hajderabatu. Ideja puta je da se obiđu sve regije kojima je održavano neko svetsko prvenstvo – Šangaj, Šen Žen, pa Vijetnam, Kambodža, Tajland.

 

               Ovo putovanje zabeleženo je i na fotografijama i na filmu. Film, koji je svojevrsna putopisna reportaža,  prikazan je prošlog meseca u Prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu.

 

                Prirodno-matematički fakultet u okviru manifestacije "Kultus 02" – Mesec kulture na Univerzitetu u Novom Sadu, predstavlja fotografije nastale tokom ovog zanimljivog putovanja u holu "Plave" zgrade, od 12. juna pa do kraja meseca. 

 

                Projekat “KULTUS 02” – Mesec kulture na Univerzitetu u Novom Sadu  je podržan od strane Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije – Sektora za učenički i studentski standard kao projekat od opšteg interesa u 2012. godini i njime je  predviđeno održavanje različitih programa – koncertnih nastupa, raznih edukativnih tematskih sadržaja i prezentacija stvaralaštva umetničkih celina AKUD-a “Sonja Marinković” koji promovišu multikulturalizam i toleranciju među pripadnicima studentske populacije.