HUMANITARNA AKCIJA FONDACIJE "OSMEH NA DAR"

U okviru akcije koja će trajati do 19. decembra studenti će prikupljati materijalnu pomoć (u vidu novog nastavnog materijala, slatkiša, grickalica, očuvanih igračaka) od koje će se potom praviti novogodišnji paketići za ugrožene porodice i institucije koje brinu o siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom.

 

U nedelju, 14. decembra, organizuje se humanitarna žurka u „Mojoj kafanici“, u ulici Vojvođanskih brigada 28. sa početkom u 22.00 sata. Sav prihod od žurke biće utrošen u dokupljivanje materijalne pomoći koja ne bude skupljena tokom akcije na fakultetu.

 

Sve zainteresovane ljude dobre volje pozivamo da svojim skromnim doprinosima pomognu ovu akciju. Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (pre svega u Vojvodini, na Kosovu i Metohiji, u Beogradu, Jagodini, Kuršumliji).

 

Cilj akcije je da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna, da se pokrene aktivizam kod mladih,

da se društvu skrene pažnja na probleme koji nas okružuju i da se pokaže kako se uz malo volje,

vremena i entuzijazma može menjati svet oko sebe.

 

.„Osmeh na dar“ je osnovan kao fond u februaru 2009. od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u

Beogradu i grupe studenata tog fakulteta, kao produžetak tradicionalne novogodišnje akcije koja

traje još od 2006. godine. Ciljevi su pomoć ugroženim grupama (siromašnoj, bolesnoj i deci sa invaliditetom), a osnovni principi kojima se rukovodi u svom radu su solidarnost, transparentnost i politička neutralnost. U radu Fondacije učestvuju studenti svih većih fakulteta.