Global talent - program prakse

Prihvati izazov, edukuj svet!

 

 

   U današnje vreme preko 50% mladih u Srbiji je nezaposleno uglavnom zbog nedostatka iskustva na određenim poljima rada, a 70% mladih nikad nije boravilo duže od 10 dana u inostranstvu. Zbog veoma zatvorenog okruženja mladi su dosta ograničeni u ličnom i profesionalnom razvoju. Radi poboljšanja ovih statistika studentska organizacija AIESEC nudi stručne prakse širom sveta, koje pomažu studentima da razviju svoje veštine i sposobnosti na zanimljiv i kreativan način uz rad sa decom, srednjoškolcima i studentima u internacionalnom okruženju.

 

   Global Talent je program stručnih praksi u inostranstvu koji studentima i diplomcima pruža priliku za profesionalno iskustvo i lični razvoj u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta. U sklopu programa Global Talent postoje edukativne prakse i one predstavljaju stručne prakse u oblastima koje se odnose na jezičko i predmetno učenje dece i mladih ljudi kroz koje se razvijaju predavalačke, prezentacione, komunikacione i jezičke veštine, kao i osnova za početak profesionalne predavačke karijere sprovođenjem u delo neformalne metode učenja. Takođe pored edukativnih praksi postoje i IT i marketing prakse. Program je namenjen studentima treće i četvrte godine kao i diplomcima starosti između 20 i 30 godina sa dobrim znanjem engleskog jezika. Ovo je samo jedan od načina sa kojim možete da se izdvojite kao uspešni, jer je ovo prilika kojom se stiču mnoga znanja, iskustva i veštine koje možete dobiti kroz interakciju sa drugim kulturama.

 

   Kroz stručne prakse Global Talent programa studenti i diplomci dobijaju mogućnost da provedu 3-6 meseci u inostranstvu, radeći u zemljama kao što su Kina, Turska, Indija, Brazil, Kolumbija, Meksiko, Rusija, Poljska i druge. Plata je u iznosu prosečne zarade u zemlji u kojoj se praksa odvija pokriva mesečne troškove života. Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa institucijom sa kojom će student na praksi sarađivati.

 

   Ukoliko smatrate da je ova prilika nešto što je zaista potrebno i želite da čujete još informacija dođite na Filozofski fakultet (Dr Zorana Đinđića 2, Novi Sad), 04. juna u 18h., kako biste saznali više o Global Talent programu i praksama koje pruža. Takođe, za više informacija možete posetiti naš sajt www.globaltalent.rs.

 

   AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.