DONIRAJTE KNJIGE ZA NAUČNE KLUBOVE

Poštovani profesori,


Centar za promociju nauke ove godine širom Srbije otvara 12 NAUČNIH KLUBOVA koji su  zamišljeni kao mesta gde će se organizovati naučno-popularne aktivnosti za taj grad i okolinu.

 Posetioci će imati pristup naučnoj (kroz Kobson) i naučno-popularnoj literaturi (kroz malu biblioteku koju će svaki klub imati), ali i nekoj osnovnoj aparaturi (teleksop, mikroskop, neka učila za osnovne laboratorijske vežbe itd). U NAUČNIM KLUBOVIMA će se održavati popularna predavanja, tribine, razgovori sa naučnicima, radionice, ali će i mimo organizovanih aktivnosti, vrata Kluba biti otvorena za sve koje nauka zanima.

 Vrlo bitan sadržaj svakog od ovih klubova biće BIBLIOTEKA, koju treba opremiti, te Centar za promociju nauke upućuje poziv izdavačima da doniraju neka od svojih izdanja (u 13 primeraka tako da se po jedan primerak može naći u svakom NAUČNOM KLUBU).

Knjige bi trebale da budu što više naučno-popularnog ili opšteg karaktera.

            Takođe, mole se profesori koji su autori knjiga koje se uklapaju u ovaj profil, a žele da doniraju 13 primeraka svog dela, da ih donesu u kancelariju za Odnose sa javnošću /dekanat, I sprat, kod Saške Rakić /.

 Pozivamo sve profesore koji su rodom iz mesta gde se prave NAUČNI KLUBOVI  ili su na neki način povezani sa ovim gradovima, da se uključe, tako što će prihvatiti da budu naučne kontakt osobe za neku oblast. Oni koji to žele, mogu se javiti profesorki Tijani Prodanović na elektronsku adresu prodanvc@df.uns.ac.rs


Pored centralnog Kluba u Beogradu, NAUČNI KLUBOVI  se otvaraju u KIKINDI, SMEDEREVU, NIŠU, ČAČAKU, KRUŠEVCU, UŽICU, ŠAPCU, LESKOVCU, KANJIŽI, KRAGUJEVCU, NOVOM PAZARU I KNJAŽEVCU.

 

Hvala unapred.