DEPARTMAN ZA TURIZAM NOVOSADSKOG PMF-a U ORGANIZACIJI SAJMA OMLADINSKOG TURIZMA

Youth Fair, Novi Sad, 8 i 9. jul 2013.

 

           

         Inicijativa, potekla pre nekoliko godina od Exit fondacije, Turističke organizacije grada i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, rezultirala je manifestacijom koja promoviše potencijale Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

 

        Ove godine organizatori pripremaju već drugi regionalni Sajam omladinskog turizma - Youth Fair, koji se planski održava neposredno pred muzički festival EXIT, 8. i 9. jula u centru Novog Sada. Studenti PMF-a volontiraju na sajmu, dok Departman direktno učestvuje u organizacji svečanog otvaranja i samom programu. Predavači sa fakulteta će pomoći i u organizaciji Konferencije o brendiranju koju organizuje EXIT. Takođe, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo je jedan od prvih članova novosnovanog Klastera Industrije Zabave i Turizma Zapadnog Balkana koji je osnovan od strane  EXIT Fondacije.

 

     Cilj Youth Fair-a je da kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionira kao jednu od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam, koji na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, predstavlja veliki potencijal  za sve države regiona Zapadnog Balkana. Sajam okuplja atraktivne omladinske destinacije Balkana (festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

 

           

Detaljnije informacije o samom sajmu i događajima koji ga prate možete pronaći na sajtu:

www.youth-fair.com  

YOUTH FAIR YOUTH FAIR