PMF - DOMAĆIN KOJI RADO VIĐA SVOJE GOSTE

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET – DOBAR DOMAĆIN KOJI RADO VIĐA SVOJE GOSTE

 

Mobilnost studenata i nastavnog osoblja na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu se odvija kroz nekoliko raspoloživih programa organizovane mobilnosti u okviru Erasmus Mundus spoljnih prozora saradnje, ali i kroz podjednako bitne i razvijene programe bilateralne saradnje sa partnerskim univerzitetim i fakultetima sa kojima PMF ima potpisane sporazume o saradnji. Naši dugogodišnji partneri, koje ćemo ovaj put izdvojiti, i sa kojima smo u prethodnim mesecima uspešno realizovali nekoliko bilateralnih poseta, su Međunarodni državni ekološki univerzitet A. D. Saharova iz Minska, Belorusija (International Sakharov Environmental University (ISEU) , i Univerzitet Prince of Songkla, Faculty of Science sa Tajlanda.

 

U periodu između 24. maja i 4. juna 2011. godine, delagacija od 2 profesora i 5 studenata iz Belorusije bila je gost Departmana za biologiju i ekologiju. Tom prilikom je realizovana terenska nastava i studenti su imali priliku da posete Nacionalni park TARA i Nacionalni park Fruška Gora. Delegacija iz Minska se na terenskim vežbama susrela sa delegacijom Prince of Songkla Univerziteta sa Tajlanda, koja je takođe bila gost Departmana za biologiju i ekologiju. Kolege sa Tajlanda (takođe 2 profesora i 5 studenata) su u poseti boravili od 15. maja do 4. juna 2011., tako da je u tim danima na Fakultetu vladala istinski multinacionalna i multikulturalna atmosfera, ali pre svega NAUČNA! 

PMF je takođe uzvratio posetu i jednom i drugom od pomenutih univerziteta, i u obe prilike su nas tamo predstavili studenti i profesori sa Departmana za biologiju i ekologiju.

Osim ovog departmana, domaćini delegacijama sa tajlandskog Prirodno-matematičkog fakulteta bili su i Departman za matematiku i informatiku, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, kao i Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

 

Odlična saradnja se nastavlja već u septembru nakon zasluženog odmora!

 

Kancelarija za međunarodnu saradnju PMF-a

 

Link ka International Sakharov Environmental University (ISEU): http://www.iseu.by:8080/online/showpage.jsp?PageID=87059&resID=100229&lang=en&menuItemID=115973

 

Link ka Prince of Songkla university (PSU):

http://www.psu.ac.th/node/28

Pogledajte podlink Campuses i posetite Hat Yai Campus i Phuket Campus

terenska nastava belorusija.jpg
Belorusija i prof. Krstic.jpg
belorusija ispred DBE.jpg
Belorusija i Tajland zajedno_Vrdnik.jpg
Tajland na Dep za hemiju i prof. Katalin lab.jpg