Besplatne pripreme iz matematike

I ove godine, kao i više godina unazad Departman za matematiku i informatiku Prirodno- matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuje pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike. Ove pripreme su u potpunosti BESPLATNE i otvorene za sve zainteresovane srednjoškolce. Svake godine ove pripreme delimično ili u potpunosti pohađa po više stotina maturanata iz Novog Sada, Vojvodine, ali i iz Mačve, Republike Srpske, pa čak i iz južne Srbije (Leskovac, Vranje)...

Pripreme se u toku školske godine održavaju isključivo subotom od 10 do 14 časova, kako bi bile dostupne svim zainteresovanima. Ove godine, kao i prethodnih, pripreme počinju 26. novembra 2011. (od 10 do 14 časova).  Želja nam je da svima omogućimo pristup ovim pripremama (besplatne su i održavaju se subotom) i da bez obzira na prethodno stečeno znanje iz matematike svi imaju istu mogućnost da kroz pripreme savladaju sve što je neophodno za polaganje prijemnog. Na ovaj način pokušavamo da izjednačimo znanje svih polaznika priprema, bez obzira na to koliko su matematike slušali u srednjoj školi. Kako pripreme počinju već sada, ostaje dovoljno vremena i za predavače i za maturante da postepeno i sistematično urade sve ono što im je neophodno da bi položili prijemni ispit. Takođe, polaznici će tokom priprema biti u prilici i da slušaju nekoliko časova sa temama iz informatike/programiranja.

Pripreme vode nastavnici sa velikim iskustvom predavača na fakultetu ali i u srednjoj školi (prof. dr Đurđica Takači i prof. dr Dragan Mašulović).

Polaznici ovih priprema ne treba čak ni da se prijavljuju za njihovo praćenje, potrebno je da samo da dođu na PMF i ponesu sa sobom dobru energiju i malo entuzijazma.