Animacija u turizmu - nove manifestacije

Studenti na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a u Novom Sadu organizuju manifestaciju: “Animacija u turizmu grada Novog Sada 2011. godine”, u okviru koje će se održati 6 tematskih događaja.

 

Događaji  će se sastojati iz nekoliko delova, u okviru kojih će se prezentovati kultura, folklorne karakteristike (muzika, nošnja, običaji), gastronomske vrednosti i život stanovnika pomenutih zemalja ili teme koje su studenti ovom prilikom odabrali da obrade.

Gosti večeri će biti Ambasadori i atašei navedenih zemalja, rektor Novosadskog univerziteta, dekan PMF-a, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, profesori, asistenti kao i ostale zvanice koje sami studenti biraju i pozivaju.

 

Akcenat se stavlja na obogaćivanje i doprinos razvoju ponude kulturnog i manifestacionog turizma u gradu, i podsticanju domicilnog stanovništva i domaćih turista da odlaze na destinacije u zemljama koje će biti promovisane ovim večerima. 

 

Na ovaj način studenti pokazuju svoju kreativnost, ali i spremnost za timski rad. Studenti prilikom organizovanja ovakvih večeri imaju potpunu slobodu u izboru teme večeri. Do sada je u proteklih pet godina održano u okviru manifestacije 22 večeri (Mađarsko veče, Meksičko veče, Gipsy night, Irsko veče, Kubansko, Grčko, Francusko, Tursko, Indijsko veče, Vojvođansko veče ...).

 

Sve tematske večeri su humanitarnog karaktera, što znači da gosti donose poklone: školski pribor, odeću, sredstva za higijenu, slatkiše, igračke za decu kojima je potrebna pomoć (navedeno u tabeli) i sva ta prikupljena sredstva se predaju pomenutim institucijama i fizičkim licima za lečenje i poboljšanje kvaliteta života.

 

 

Ove godine grupa studenati organizuju sledeće večeri i sredstva namenjuju sledećim pojedincima, udruženjima ili ustanovama:

 

NAZIV VEČERI/RADIONICE

DONACIJA

DATUM

PROSTOR

U RITMU PROŠLIH VREMENA

Organizacija Srce

Crveni krst Novi Sad

02.02.2012.

Hotel Park

OŽIVIMO MUZEJE

Biće uključena deca iz Dečijeg sela, Sigurne kuće ili sličnih institucija

1a) 13.01

1b) 19.01.

  2)  24.01.

  3) 17.01  

  4)  19.01.

1) Muzej Vojvodine

2) Prirodnjački muzej

3) Galerija M.srpske

4) Sp. zbirka P.B.

BRITANSKO VECE -  BRITISH WONDERLAND

Dom za decu i omladinu "Kolevka", Subotica

26.01. 2012.

Restoran Ribarac

VEČE U ZEMLJI SREDIŠTA SVETA - ČONG HUA

Udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece "Život", Novi Sad

16.01.2012.

Restoran Ribarac

ŠUMADIJSKO VEČE -

U NEDRIMA ŠUMADIJE

Bitka za bebe se nastavlja,

Neonatologija Novi Sad

23.01.2012.

Restoran Ribarac

FILMSKI KABARE

Janko Stefanović (3g.) i

Svratište za decu u Novom Sadu

30.01. ili 31.01.2012.

Trema

 

 

Rezervacija ulaznica i detaljnije informacije: animation@dgt.uns.ac.rs

                                                                               kontakt telefon 064/147-88-24, Ana.