Savez studenata

Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta je studentska organizacija koja postoji duže od 30 godina i zastupa interes studenata PMF-a u cilju poboljšanja kvaliteta studiranja. Svakodnevnim prisustvom u prostorijama Saveza smo na raspolaganju studentima za tekuća i trenutna pitanja.

 

Ukratko, neke od naših akcija:

- Organizacija dobrovoljnog davanja krvi 

- Sva sportska dešavanja na kojima Fakultet uzima učešće je su u organizaciji Saveza. To podrazumeva organizovanje treninga i  selekciju sportista koji će predstavljati Fakultet u što boljem svetlu.

- Memorijalni turnir u malom fudbalu "Renato Vuković" u zajedničkoj organizaciji kolega sa Departmana za hemiju,biohemiju i zaštitu životne sredine i kolega iz Saveza

- Primatijada, Turizmijada, Euroijada, konferencije na Kopaoniku

- Zvanična organizacija Apsolventske večeri PMF-a koji je već godinama pod sloganom Ceo PMF na jednom mestu

 - Učešće za svečanost Dan PMF-a

- Žurke

- Pomoć na konkursu pri predaji dokumenata za polaganje prijemnog ispita i kasnije, pri upisu studenata na prvu godinu osnovnih studija

- Svečani prijem studenata, "brucoša" na Fakultet

- Studentska putovanja: Sve informacije o novčanom sufinansiranju mozete dobiti u našim prostorijama

- Apsolventske eksurzije

 

U planu je  učešće u novoorganizovanoj Univerzitetskoj sportskoj ligi i to u 4 spotske discipline: odbojka, mali fudbal, kosarka, rukomet.  Takođe, naši studenti će se aktivirati u edukaciji pisanja projekata. Tu je već dobro poznato kićenje PMF jelke, odlična saradnja sa Studentskom službom, promocija PMF i saradnja sa drugim Prirodno-matematičkim fakultetima iz Srbije i okoline. (Kragujevac, Beograd, Skoplje, Sarajevo)

 

Nadamo se još boljoj saradnji, a sve inovativne ideje o novim aktivnosti, organizaciji i dešavanjima su uvek dobrodošle. Vidimo se!

Vaš Savez!

 

 

Adresa: Trg Dositeja Obradovića 3, soba 10 u prizemlju Fakulteta

Broj telefona: 069/286-22-06

E-mail: savez.studenata@pmf.uns.ac.rs

Fb grupa:  Савез Студената ПМФ-а

Predsednik Saveza studenata: Ivana Tomić